Het nieuwe Europese hoofdkantoor van landbouwmachinefabrikant Kubota staat klaar om haar deuren te openen. Met 8.500 m² kantoorruimte, een showroom van 1.100 m² en 3.000 m² aan bedrijfshallen is het niet zomaar een gebouw, maar een plek waar innovatie en samenwerking centraal staan. Stam Montagebouw B.V. bracht de binnenruimtes tot leven. “Dit was niet zomaar een opdracht, maar een project dat onze expertise écht op de proef stelde”, vertelt Dimitri Hansen, projectleider van Stam Montagebouw.
Stam Montagebouw heeft de afgelopen 25 jaar naam gemaakt met droge afbouw en slimme oplossingen. Voor de bouw van het kantoor voor Kubota leverde het team een breed scala aan afwerkingen, waaronder strakke wanden, systeemplafonds en luxe akoestische plafondeilanden voorzien van Insula randaansluitingen. “Eén van de eyecatchers is de combinatie van ledverlichting in gipsen wanden”, licht Hansen toe. Deze innovatieve details versterken de moderne uitstraling van het gebouw.
Stam Montagebouw verzorgde binnen dit project de afbouw van de binnenwanden, systeemplafonds en plafondeilanden. “We hebben luxe plafonds geplaatst die niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan de akoestiek”, licht Hansen toe. “Alles is afgewerkt in klasse A, tot in de kleinste details.”
Eén van de meest indrukwekkende ruimtes in het gloednieuwe kantoorpand is het restaurantgedeelte. Hier werden ronde vormen in de keuken en wanden verwerkt, die naadloos in elkaar moesten overlopen. Hansen: “De curve van de wand moet exact aansluiten op de vorm van de keuken. Zelfs kleine afwijkingen zouden zichtbaar zijn en het ontwerp verstoren.” Om dit te realiseren, werkte Stam Montagebouw met nauwkeurige malconstructies en voerde het team meerdere metingen uit voordat de afwerking begon. “Dit vereist een combinatie van technisch inzicht en een zeer precieze uitvoering.”
De bouw vroeg om strakke deadlines en perfecte samenwerking. “De planning was uitdagend, maar dat houdt ons scherp”, zegt Hansen. “Elk detail moet kloppen – van de logistieke organisatie tot de afstemming met andere partijen.” Met duurzame middelen, zoals elektrische heftrucks, en een flexibel team wist Stam Montagebouw ook dit project weer tot een succesvol einde te brengen.