Jordahl Benelux, vanaf januari 2025 bekend als PohlCon Benelux, maakt zich op voor een veelbelovende editie van de BouwBeurs 2025. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van gevelverankeringsoplossingen. Iedere gevel is immers uniek en de verankering daarom ook. Jordahl zet zich ook in voor een duurzame toekomst, waar directeur Michiel Huisstede graag over uitweidt: “Duurzaamheid gaat vaak hand in hand met nuchter verstand.”
Wat Jordahl uniek maakt? Maatwerk gevelverankeringsoplossingen voor unieke gevels. In plaats van standaardproducten, levert het bedrijf geavanceerde verankeringssystemen specifiek afgestemd op het desbetreffende project. “We worden het liefst zo vroeg mogelijk betrokken in een project”, zegt Huisstede. “Dan kunnen we meedenken over de gevel en de achterconstructie. De verankering moet namelijk bouwkundig en constructief passen. Maar de duurzaamheid, de montage en het prijstechnische plaatje moeten ook kloppen. Maatwerk, dus!” Een mooi voorbeeld is project Lighthouse in Eindhoven, dat nu in aanbouw is.
Deze aanpak stelt architecten in staat om innovatieve gevels te ontwerpen. Of het nu gaat om dunnere gevelelementen of experimentele materialen: Jordahl zorgt ervoor dat elke verankering perfect aansluit bij het ontwerp. “Het verminderen van materiaalgebruik is één van de meest effectieve manieren om duurzamer te bouwen”, benadrukt Huisstede. “Wij zorgen er met onze verankering voor dat innovatieve, duurzame gevels mogelijk zijn. En dat alles technisch haalbaar is én blijft.”
Duurzaamheid is inmiddels diep geworteld in de bedrijfsfilosofie van Jordahl. Het bedrijf zet niet alleen in op innovaties in haar oplossingen, maar ook in de bedrijfsvoering. Zo verhuist Jordahl in januari 2025 naar een gloednieuw bedrijfspand in Hengelo. Het pand is bijna CO2-neutraal, dankzij de installatie van warmtepompen en zonnepanelen. “Een mooie stap”, zegt Huisstede trots. “De hele huisvesting van ons nieuwe pand is ingericht op engineering. Door onze werkwijze, is dit de belangrijkste poot van ons bedrijf en daarom ook het hart van onze organisatie én ons nieuwe pand.”
Daarnaast zoekt Jordahl in de keten naar duurzame staal- en conserveringsoplossingen. “We kijken tot in hoeverre we groen staal kunnen toepassen in onze projecten. We nemen bijvoorbeeld groen staal-certificaten af, zodat we kunnen bijdragen aan de daadwerkelijke groene productie van staal in de toekomst. Ook draaien we een pilotproject met Dura Vermeer in Enschede, genaamd Boswinkel. We zien hier dat duurzaamheidsmaatregelen zeker haalbaar zijn. Zo werken we bijvoorbeeld met duurzamere conserveringsmethoden en transporteren we met HVO-diesel. Daarmee stoten we aanzienlijk minder CO2 uit.”
Jordahl kijkt er naar uit om relaties te ontmoeten op de BouwBeurs 2025. Maar dat is niet alles, het bedrijf introduceert daar ook haar nieuwe naam: PohlCon Benelux. Huisstede: “We krijgen een nieuwe naam, maar blijven dezelfde creatieve partner in gevelverankering. Eigenlijk zijn we al jaren onderdeel van PohlCon. Met deze naamswijziging willen we uitdragen dat we een familiebedrijf zijn en denken in duurzame relaties met klanten en medewerkers. We communiceren daarom onze naamsverandering ook duidelijk op de beurs. Aan het einde van de dag onthouden klanten toch de projecten waaraan we meewerken en de mensen die bij ons werken. Al krijgen we een nieuwe naam, we gaan door met dezelfde waarden.”